Jeune Premier ‘Ergomaxx’: dé ergonomische schooltas die loodzwaar huiswerk verlicht

Jeune Premier ‘Ergomaxx’: dé ergonomische schooltas die loodzwaar huiswerk verlicht

Schoolkinderen dragen dagelijks meer dan 15% van hun eigen lichaamsgewicht op hun rug naar school. Een loodzware tas veroorzaakt rugklachten bij kinderen en skeletletsels op latere leeftijd. Je rug heb je voor het leven. Met dit in het achterhoofd bracht Jeune Premier een gamechanger op de schooltassenmarkt. Meet Ergomaxx: de ergonomische backpack met kleurrijke prints en fantasierijke details, hét bewijs dat ergonomie ook fashionable kan zijn.

Een duwtje in de rug

Ouders kennen ongetwijfeld het volgende beeld: zoon of dochter die na een goedgevulde schooldag vermoeid een loodzware boekentas in de hoek van de woonkamer gooit. Een correcte houding is van jongs af aan belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Dat begint al vanaf de eerste schooldag. Creative Director Hélène Fransen van Jeune Premier zag dit bij haar eigen zoon en besloot om zelf een boekentas te ontwerpen. Eentje van degelijke kwaliteit met ergonomische rugsteun en een kleurrijk motief. Bye, bye saaie kleuren en zwak polyester!

Ergomaxx 'Unicorn Universe'
Ergomaxx 'Unicorn Universe'

Getest en goedgekeurd

Uiteraard breng je niet zomaar iets op de markt zonder de proef op de som te nemen. Is de Ergomaxx als ergonomische schooltas echt beter voor de gezondheid van het kind? Twee specialisten, een topkinesist en een gespecialiseerde ergotherapeute, hebben het model onderzocht.

“Jonge scholieren dragen vaak meer dan 15% van hun eigen lichaamsgewicht op hun rug, wat biomechanische en fysiologische aanpassingen veroorzaakt die spier- en skeletletsels kunnen verergeren. Het dagelijks dragen van een zware tas kan zelfs leiden tot chronische rugpijn bij kinderen”, aldus Dr. Thomas De Geest, orthopedisch wervelkolomchirurg bij het AZ Damiaan Oostende. Als vader van twee schoolgaande kinderen weet Dr. De Geest maar al te goed hoe belangrijk een ergonomische schooltas is.

“Naast gewatteerde rugriemen zou ik een heupriem sterk adviseren. Een extra riem die rond de middel kan worden gewikkeld, helpt het gewicht te verdelen. De Ergomaxx bevat zo'n ingenieus draagsysteem dat 50% van het gewicht van de tas van de schouders naar de taille verplaatst. Het helpt om op jonge leeftijd gezonde houdingsgewoonten aan te leren en voorkomt toekomstige problemen’, vervolgt Dr. De Geest.

Ook Kim Brouns, gespecialiseerd ergotherapeute, is helemaal weg van de Ergomaxx. “Ik werk als ergotherapeute in een revalidatiecentrum. Hier zie ik heel vaak zwaar beladen boekentassen. Ze zijn soms te groot, niet aangepast aan de lengte van het kind en veroorzaken veel schouder-, rug- en nekklachten. Een ergonomische schooltas biedt de beste oplossing”, vertelt Kim. “Naast de ergonomische vormgeving van de Ergomaxx, die de rug goed ondersteunt, is de schooltas ook trendy en hip. De kinderen in ons revalidatiecentrum zijn al fan!”

De voordelen volgens de ergotherapeute op een rijtje

  • De verstelbare rugriemen en heupgordel zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht rond de bekken van het kind. Het ontwerp zorgt ervoor dat 50% van het gewicht naar de heupen wordt verplaatst.
  • De heupgordel vermindert de druk op de schouders.
  • De schouderbanden zijn breed en gemakkelijk te verstellen, zodat ze niet in de schouders snijden.
  • De kwaliteitsvolle padding van de rugriem en luchtdoorlatende mesh zorgen voor dé perfecte comfortabele pasvorm.
  • De rugzak heeft twee grote vakken om ringmappen in op te bergen, en voor- en zijvakken om kleinere spullen georganiseerd in weg te steken.
  • De XL-ritsen maken openen en sluiten makkelijker.
Ergomaxx 'Sharkie'
Ergomaxx 'Sharkie'

Never stop the fun

Stuur je kind op pad met een rugzak boordevol fun en fantasie! De Ergomaxx heeft een ergonomisch en eenvoudig verstelbaar rugpaneel. Hiermee kan je de rugzak aanpassen naargelang de grootte van je kind (vanaf 100 cm – 150 cm) en zit de Ergomaxx altijd als gegoten. Zo kan elk kind ongestoord zijn avonturen beleven, zonder de tas van zijn schouders te halen, zelfs na schooltijd. De backpack is volledig voorzien van reflectoren rondom de tas om de zichtbaarheid van je kind te garanderen en beschermt tegen de gevaren van druk verkeer. Bovendien kan de rugzak tegen een spatje regen – niet onbelangrijk in België! Zelfs sporten mét de Ergomaxx is geen probleem, kijk maar naar hoe deze kinderen het doen!

Van klassieke cartable tot fashion statement

Met de Ergomaxx bewijst Jeune Premier dat ergonomie ook trendy kan zijn. Met zijn gevarieerde prints en toffe details vormt de Ergomaxx dé backpack voor alle petits princes en mini-fashionista’s.

Laat een kind een kind zijn, Ergomaxx’s got your back. Deze high-end rugzak is shockproof en gemaakt van technisch polyestervezel, ideaal voor iedere beleving. Onder de leuze ‘Elk kind is uniek’ bracht Jeune Premier de gevarieerde collectie van Ergomaxx op de markt.

Ergomaxx productdetails

Grootte: 26 cm x 42 cm x 16,5 cm
​Gewicht: 1100 gr.
​Volume: 18 L
​Prijs: vanaf €169,90
​Leeftijd: geschikt van 6 – 10 jaar


Naar de Jeune Premier AW 21 campaignshots

Naar de Jeune Premier AW 21 packshots


Over Jeune Premier

Van Parijs tot Seoel, de coolste boekentassen zijn Belgisch. Het label : Jeune Premier.Hélène Fransen ontwierp het eerste model aan haar keukentafel in Oostende omdat ze haar smaak niet vond in het marktaanbod voor haar zoon Ralph. Dat was in 2012. Het volgende schooljaar verkocht het bedrijf meer dan 100.000 schooltassen. Kinderen houden van kleuren, maar ouders verkiezen kwaliteit. En zo ook Hélène Fransen en haar man Bruno Piers die haar motiveerde om haar ontwerpen verder te commercialiseren.